Kuvakommunikaatio selkokuvilla SelkoSeks

Miten SelkoSeks selkokuvat eroavat muista, saatavilla olevista kuvakommunikaatiokuvista?

Nykyisellään on tarjolla monia erilaisia kuvakommunikaatiokuvia, joko maksullisen lisenssin takana- tai ilmaiseksi netissä. Kuvien visuaalinen ilme vaihtelee kuvatyypin ja piirtäjän mukaan. Koko idea SelkoSeksiin kehittyi päässämme, kun huomasimme, että tarvitsemme lisää kuvia seksuaali- ja sukupuoliteemoihin.

Papunetin kuvapankki

Esimerkkinä; netissä ilmaiseksi kuvakommunikaatiokuvia tarjoavassa Papunetissä (joka on loistava selkokuvapankki muuten), on yksi kuva ilmentämässä transsukupuolisuutta (haettu 24.11.2019).* Seksi- kuvat ovat yhdyntäkeskeisiä, sekä seksin monimuotoisuudesta (esim.anaali/oraaliseksi) ei kuvia ole lainkaan. Sukupuolta käsittelevissä kuvissa sukupuoli liitetään sukuelimiin. Suurin osa kuvista on myös Sclera-kuvia, eli mustavalkoisia kuvia, kun taas usein tarve olisi väritetyille, hieman realistisemmille kuville.

SelkoSeks on huomioinut seksuaalisuuden moninaisuuden

SelkoSeksin tarkoitus on täyttää tämä puutos ja tuottaa laadukkaita, realistisia kuvia moninaisuusteema niin seksissä, seksuaalisuudessa kuin sukupuolessa huomioiden. Jotta kuvakommunikaatiota käyttävä henkilö saa äänensä kuuluviin, on tärkeää antaa hänelle vaihtoehtoja, esimerkiksi seksistä keskustellessa. Jos tarjoamamme vaihtoehdot seksiin ja parisuhteeseen käsittävät penis-emätinyhdynnän sekä heteroparisuhteen, ei henkilö välttämättä saa kerrottua, että tarjotut vaihtoehdot eivät ole sitä, mitä hän haluaa. Koska olemme velvollisia antamaan faktoihin perustuvaa, ajantasaista seksuaalikasvatusta, on tärkeää tiedostaa yhteiskunnan normatiivisuus ja tarjota vaihtoehtoja niiden ulkopuolelta.

Käyttäjien tarpeiden mukaan kehittyvä selkokuvapankki

SelkoSeksissä olemme pyrkineet huomioimaan moninaisuuden jokaisessa osa-alueessa ja kehitämme kuvastoa jatkuvasti. SelkoSeks tarjoaa eniten kuvia moninaisuusteeman huomioiden kuin mikään muu kommunikaatiokuvien tarjoaja tällä hetkellä. Suomessa suosituimpiin kuvakommunikaatio-ohjelmiin ja sovelluksiin (esim. tablettitietokoneille) voi ladata itse haluamiaan kuvia, ja myös SelkoSeksin kuvat voidaan ladata ja asetella kommunikaatiosovellukseen omaksi kuvataulukseen, joka helpottaa teeman läpikäymistä.

SelkoSeks-selkokuvapankin erot

  • SelkoSeks kuvilla on yhtenäinen ilme ja ne on piirretty hyväksi havaittuja selkokuvien periaatteita noudattaen
  • SelkoSeks-selkokuvat ovat värikuvia
  • SelkoSeksin kuvavalikoima on markkinoiden monipuolisin seksuaalisuuden, sukupuolen ja anatomian osalta
  • SelkoSeks kuvissa on otettu huomioon seksuaalisuuden monimuotoisuus
  • SelkoSeks selkokuvapankin avulla vammainen henkilö saa mahdollisuuden ilmaista seksuaalisuutta laajemmin kuin aiemmin
  • SelkoSeks selkokuvapankki on maksullinen, koska selkoseks.fi tarjoaa palvelualustan kuvien käyttöön ja laajentuu jatkossa käyttäjien tarvitsemilla kuvilla

SelkoSeks-selkokuvapankkiin pääset tutustamaan osoitteessa: www.selkoseks.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *