kaikille sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille

Seksuaalisuus terveydenhuollossa koulutuskokonaisuus

Tilaa koulutuskokonaisuus itsellesi! Lupaamme, ettet tule pettymään – kokonaisuutta on myyty nyt jo tuhansille terveydenhuoltoalan osaajille ympäri Suomen.

Kiitos, kun kuljet kanssamme kohti ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia!

Oletko sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilainen ja kohtaat ihmisen kokonaisvaltaisesti, mutta työkaluja kohdata seksuaalisuuden teemat puuttuu kokonaan tai tietosi on hyvin hataralla pohjalla? Vältätkö siksi aiheesta puhumista tai nolostutko, muttet haluaisi tehdä niin? Haluaisitko oppia lisää seksuaalisuuden teemoista osana omaa työtäsi muttet halua käydä kallista seksuaalineuvojan lisäkoulutusta? Tai oletko jo kenties valmis seksologi, mutta haluat syventyä vielä syvemmin seksuaalisuuden teemoihin hoito- ja kuntoutustyössä?

Tervetuloa matkaamme tähän koulutuskokonaisuuteen, josta löydät 15 aihetta, yhteensä yli 10 tuntia materiaalia aiheena seksuaalisuus ja seksuaaliterveys!

Koulutuskokonaisuus on suunnattu erityisesti kaikille sosiaali-, terveys- ja kuntoutusalan ammattilaisille sekä aiheesta kiinnostuneille.

Seksuaalisuus terveydenhuollossa sarja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 2022  Hennan tekemänä ja se keräsi aiheen äärelle yli 800 sotealan ammattilaista. Saimme siitä huikeaa palautetta ja uudistunut kokonaisuus palvelee entistä laajempana ja monipuolisempana!

   ”Todella tärkeää asiaa kaikille esimerkiksi terveydenhuollossa työskenteleville. Hyviä puheeksioton välineitä!” (Webinaarisarjan 2022 palaute)

  ”Kattava kokonaisuus noin lyhyeen aikaan, hyviä vinkkejä millaisin keinoin voi huomioida seksuaalisuutta omassa asiakastyössä ja kuinka kysyä asiakkaalta tähän liittyvistä asioista.” (Webinaarisarjan 2022 palaute)

       ”Hienoa kuulla aiheesta asiantuntijalta, koska siihen liittyviin törmää varmasti jossakin vaiheessa työuraa. Laittoi miettimään omaa suhtautumista ko. Asioihin.” (Webinaarisarjan 2022 palaute)

      ”Kiitos, että järjestät näitä ” helppoja” ei liian pitkiä, etäwebinaareja. Tarpeellista päivitystä omiin tietoihin. Lämmin kiitos.” (Webinaarisarjan 2022 palaute)

Koulutuskokonaisuudessa luennoitsijoina toimii kaksi ammattilaista! Susanna ja Henna yhdistivät voimansa ja näin luentojen sisältö palvelee jokaista sotealan ammattilaista entistä monipuolisemmin.

Koulutuskokonaisuudesta löydät seuraavat luennot:

Johdanto
Sairastumisen ja vammautumisen vaikutukset seksuaalisuuteen
Ikääntymisen vaikutukset seksuaalisuuteen
Neurologisten sairauksien vaikutukset seksuaalisuuteen
Pitkittyneen kivun vaikutukset seksuaalisuuteen
Seksuaalisuuden huomioon ottaminen kuntoutuksessa
Seksuaalisuuden huomioon ottaminen hoitotyössä
Seksuaalisuuden erityispiirteitä kehitysvammaisten ihmisten parissa
Autisminkirjolla olevien ihmisten seksuaalisuuden huomioiminen
Seksuaaliväkivallan ennaltaehkäisy erityisryhmien parissa
Seksin ja nautinnon välineet
Seksuaalisuuden ja seksin puheeksi ottaminen ilman seksuaalineuvojan koulutusta
Vaikeiden tunteiden käsittely liittyen seksuaalisuuteen ja puheeksi ottamiseen
Naisen/vulvallisen seksuaalisuuden erityispiirteitä
Miehen/peniksellisen seksuaalisuuden erityispiirteitä
Sukupuolen, suuntautumisen ja suhteiden moninaisuuden huomioiminen asiakastyössä

 

Johdannossa esittelemme itsemme, taustamme ja kerromme vinkit hyviin materiaaleihin. Näin aihevideot siis keskittyvät vain aiheisiin eikä videoilla tule toistoa perusasioista.

Aiheita on yhteensä 15 ja materiaalia yli 10 tunnin verran! Kokonaisuuden tilatessasi saat videot kaikista aiheista, joissa Henna ja Susanna luennoivat. Saat erikseen ladattua luentojen pohjana toimivat luentodiat, joten luennot ovat helposti kuunneltavissa vaikkapa lenkillä, autossa tai ruokaa laittaessa koska dioja ei tarvitse seurata luennon aikana ja erikseen tuleviin dioihin on helppo palata myöhemmin! Videot ja materiaalit saat ladattua omalle laitteellesi, joten ne jäävät käyttöösi myös tulevaisuudessa. 

Materiaalin toimituksen yhteydessä saat myös erityistarjoukset verkkokauppoihimme Amorinille, SelkoSeksille ja Terapiaperhoseen.

     ”Oli loistava paketti laajasta aihepiiristä. Ihanan seksipositiivinen ja avoin lähestymistapa, asioista puhuttiin niiden oikeilla nimillä.” (Webinaarisarjan 2022 palaute)

Tilaa nyt itsellesi!

Saat käyttöösi kaikki videot, joiden yksittäiskesto on 20–45 minuuttia. Valitse omaa työtäsi koskevat kokonaisuudet tai katso kaikki – tiedät kyllä, miten haluat omaa ammattitaitoasi kehittää!

Kokonaisuus on vain yksityiskäyttöön eikä organisaatioiden tai isompien toimijoiden jaettavaksi työyhteisöille. Mikäli materiaalia toivot laajemmin työporukallesi, kysythän tarjouksen meiltä.

Esimerkiksi Päijät-Hämeen hyvinvointialue on tilannut koulutuskokonaisuuden koko organisaatiolleen jaettavaksi, joten mikset sinäkin tekisi niin?

Tarkoituksenamme on helppo ja helposti lähestyttävä paketti, jolloin sinun ei tarvitse kustantaa kallista seksuaalineuvojan koulutusta työntekijöillesi. Seksuaalisuuden teemojen kohtaaminen on yhteinen asia ja sen tulisi tapahtua käytännön työssä.

Luennoitsijoina toimivat kaksi huikeaa ammattilaista.

Susanna Alhonkoski sairaanhoitaja-kätilö AMK, Erityistason seksuaaliterapeutti NACS. 

Susanna on työskennellyt laajasti erilaisilla hoitotyön kentillä painottuen erityisesti ikääntyneisiin ja kätilön työhön. Seksuaaliterapiavastaanotollaan ja kouluttajana Susanna pysähtyy erilaisten tarinoiden äärelle, jossa monesti puhutaan seksuaalisuuden ja kohtaamisen tärkeydestä myös terveydenhuollossa. Susanna toimii myös AMK:ssa tuntiopettajana ja hänen erityisosaamistaan on tukea ihmisiä ilmentämään omannäköistä seksuaalisuuttaan elämäntilanteesta, sukupuolesta tai iästä riippumatta.

Henna Suikki toimintaterapeutti YAMK, Erityistason seksuaaliterapeutti NACS, työnohjaajakoulutettava. 

 

Henna on toiminut erityistä tukea tarvitsevien ihmisten kanssa kuntoutuksen ammattilaisena. Hän on erikoistunut varsinkin aivovauriokuntoutukseen sekä kehitysvammaisten ja neurokirjon ihmisten seksuaaliterveyden tukemiseen. Hennan erityisosaamista onkin sairastumisen ja vammautumisen vaikutukset seksuaalisuuteen. Hennan kehittämä SelkoSeks palvelu on Suomen suurin seksuaalisuusteemainen materiaalipankki.

Aiempien koulutuksien palautteita

”Todella tärkeää asiaa kaikille esimerkiksi terveydenhuollossa työskenteleville. Hyviä puheeksioton välineitä!”
”Kattava kokonaisuus noin lyhyeen aikaan, hyviä vinkkejä millaisin keinoin voi huomioida seksuaalisuutta omassa asiakastyössä ja kuinka kysyä asiakkaalta tähän liittyvistä asioista.”
”Kiitos luennosta. Aiheesta olisi kuunnellut paljon enemmänkin.”
 ”Hienoa kuulla aiheesta asiantuntijalta, koska siihen liittyviin törmää varmasti jossakin vaiheessa työuraa. Laittoi miettimään omaa suhtautumista ko. asioihin.”
”Kiitos todella hyvästä luennosta ja luennoista. Tässä viimeisessä oli kyllä hyvin dioihin kiteytetty asiat
”Hyvä puhuja, selkeä esitystapa ja tärkeä aihe!!”
”Hyvä suhtautumistapa ja maalaisjärkinen.”
 ”Hyvä, ajatuksia herättävä kokonaisuus.”
”Oli loistava paketti laajasta aihepiiristä. Ihanan seksipositiivinen ja avoin lähestymistapa, asioista puhuttiin niiden oikeilla nimillä.”
”Kiva, että tuot tärkeää asiaa esille. Monelle hoitajalle seksuaalisuus on edelleen tabu, josta on todella vaikea puhua!”
 ”Kiitos, että järjestät näitä ” helppoja” ei liian pitkiä, etäwebinaareja. Tarpeellista päivitystä omiin tietoihin. Lämmin kiitos.”

Tilaa täältä: