Search
Close this search box.

Verkkokoulutukset

helpot ja matalakynnyksiset verkkokoulutukset työsi tueksi

Seksuaalisuus terveydenhuollossa -koulutuskokonaisuus

Oletko sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilainen ja kohtaat ihmisen kokonaisvaltaisesti, mutta työkaluja kohdata seksuaalisuuden teemat puuttuu kokonaan tai tietosi on hyvin hataralla pohjalla? Vältätkö siksi aiheesta puhumista tai nolostutko, muttet haluaisi tehdä niin? Haluaisitko oppia lisää seksuaalisuuden teemoista osana omaa työtäsi muttet halua käydä kallista seksuaalineuvojan lisäkoulutusta? Tai oletko jo kenties valmis seksologi, mutta haluat syventyä vielä syvemmin seksuaalisuuden teemoihin hoito- ja kuntoutustyössä?

Koulutuskokonaisuus on suunnattu erityisesti kaikille sosiaali-, terveys- ja kuntoutusalan ammattilaisille sekä aiheesta kiinnostuneille.

seksuaalisuus terveydenhuollossa
sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille

Kiitos, kun kuljet kanssamme kohti ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia!

Kokonaisuuden tilatessasi saat videot kaikista aiheista, joissa Henna ja Susanna luennoivat. Saat erikseen ladattua luentojen pohjana toimivat luentodiat, joten luennot ovat helposti kuunneltavissa vaikkapa lenkillä, autossa tai ruokaa laittaessa koska dioja ei tarvitse seurata luennon aikana ja erikseen tuleviin dioihin on helppo palata myöhemmin!

Löydät koulutuksesta matalan kynnyksen ja helposti ymmärrettävän perustietopaketin seksuaalisuudesta, sen puheeksi ottamisesta ja huomioimisesta sekä sairastumisen ja vammautumisen vaikutuksista seksuaalisuuteen. 

Aiheina löytyy esimerkiksi neurologisten sairauksien vaikutukset, kehitysvammaisuus ja autisminkirjo, seksuaalisuuden moninaisuus ja monia muita. Koulutus on suunnattu kaikille sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille. 

Koulutuskokonaisuudessa luennoitsijoina toimii kaksi ammattilaista!

seksuaaliterapia työnohjaus

SelkoSeksin ylläpitäjä ja kouluttaja

Henna Suikki

 • Toimintaterapeutti YAMK
 • Erityistason seksuaaliterapeutti NACS
 • Työnohjaajakoulutettava (valm. 2025)

AMORIN OY YRITTÄJÄ JA TIIMIN VETÄJÄ

Susanna Alhonkoski

 • Sairaanhoitaja – Kätilö AMK
 • Erityistason seksuaaliterapeutti NACS

Koulutuskokonaisuudesta löydät seuraavat luennot:

 • Johdanto
 • Sairastumisen ja vammautumisen vaikutukset seksuaalisuuteen
 • Ikääntymisen vaikutukset seksuaalisuuteen
 • Neurologisten sairauksien vaikutukset seksuaalisuuteen
 • Pitkittyneen kivun vaikutukset seksuaalisuuteen
 • Seksuaalisuuden huomioon ottaminen kuntoutuksessa
 • Seksuaalisuuden huomioon ottaminen hoitotyössä
 • Seksuaalisuuden erityispiirteitä kehitysvammaisten ihmisten parissaAutisminkirjolla olevien ihmisten seksuaalisuuden huomioiminen
 • Seksuaaliväkivallan ennaltaehkäisy erityisryhmien parissa
 • Seksin ja nautinnon välineet
 • Seksuaalisuuden ja seksin puheeksi ottaminen ilman seksuaalineuvojan koulutusta
 • Vaikeiden tunteiden käsittely liittyen seksuaalisuuteen ja puheeksi ottamiseen
 • Naisen/vulvallisen seksuaalisuuden erityispiirteitä
 • Miehen/peniksellisen seksuaalisuuden erityispiirteitä
 • Sukupuolen, suuntautumisen ja suhteiden moninaisuuden huomioiminen asiakastyössä 

Kokonaisuudesta sanottua:

 ”Todella tärkeää asiaa kaikille esimerkiksi terveydenhuollossa työskenteleville. Hyviä puheeksioton välineitä!” 

  ”Kattava kokonaisuus noin lyhyeen aikaan, hyviä vinkkejä millaisin keinoin voi huomioida seksuaalisuutta omassa asiakastyössä ja kuinka kysyä asiakkaalta tähän liittyvistä asioista.” 

       ”Hienoa kuulla aiheesta asiantuntijalta, koska siihen liittyviin törmää varmasti jossakin vaiheessa työuraa. Laittoi miettimään omaa suhtautumista ko. Asioihin.” 

      ”Kiitos, että järjestät näitä ” helppoja” ei liian pitkiä, etäwebinaareja. Tarpeellista päivitystä omiin tietoihin. Lämmin kiitos.” 

   ”Todella tärkeää asiaa kaikille esimerkiksi terveydenhuollossa työskenteleville. Hyviä puheeksioton välineitä!” 

 ”Oli loistava paketti laajasta aihepiiristä. Ihanan seksipositiivinen ja avoin lähestymistapa, asioista puhuttiin niiden oikeilla nimillä.” 

  

Tilaa nyt itsellesi!

Saat käyttöösi kaikki videot, joiden yksittäiskesto on 20–45 minuuttia. Valitse omaa työtäsi koskevat kokonaisuudet tai katso kaikki – tiedät kyllä, miten haluat omaa ammattitaitoasi kehittää!

Kokonaisuus on vain yksityiskäyttöön eikä organisaatioiden tai isompien toimijoiden jaettavaksi työyhteisöille. Mikäli materiaalia toivot laajemmin työporukallesi, kysythän tarjouksen meiltä.

Esimerkiksi Päijät-Hämeen hyvinvointialue on tilannut koulutuskokonaisuuden koko organisaatiolleen jaettavaksi, joten mikset sinäkin tekisi niin?

Tarkoituksenamme on helppo ja helposti lähestyttävä paketti, jolloin sinun ei tarvitse kustantaa kallista seksuaalineuvojan koulutusta työntekijöillesi. Seksuaalisuuden teemojen kohtaaminen on yhteinen asia ja sen tulisi tapahtua käytännön työssä.

Haluatko tiedon ensimmäisenä uusista materiaaleista?

Tästä voit tilata uutiskirjeemme, jotta saat tietää uusista materiaaleista ja koulutuksista.
Oppaat, Yhteystiedot, Kassa, Muut materiaalit, koulutukset, ostoskori, ilmaismateriaalit, SelkoSeks verkkokauppa, tietosuojaseloste