Näin se alkoi

SelkoSeks
tarina

SelkoSeks on seksuaalisuusteemainen materiaalipankki, joka alkoi ajatuksesta tuottaa selkokuvia. Tarve kuvapankille lähti kahden seksuaaliterapeutin etsiessä seksuaaliteemaisia selkokuvia omaan työhönsä. He havaitsivat, että kuvia löytyy vähänlaisesti ja niistä puuttuu paljon oleellisia kuvia. Olemassa olevat kuvat olivat myös varsin normatiivisia. Näistä lähtökohdista syntyi SelkoSeks  ja olemme laajentuneet nyt Suomen suurimmaksi materiaalipankiksi, josta löytyy selkokuvien lisäksi myös paljon muuta materiaalia. Tätä materiaalia lisäämme koko ajan ideoiden myötä. 

Henna suikki – Selkoseksin kehittäjä

Hennasta

  • Toimintaterapeutti YAMK
  • Auktorisoitu seksuaalineuvoja SSS
  • Erityistason seksuaaliterapeutti NACS
  • Työnohjaajakoulutettava

Terapiaperhonen Oy, Savonlinna / Mikkeli 
Puh. 0503447864

 henna@selkoseks.fi

 

Toimintaterapeuttina olen käyttänyt kuvia ja puhetta tukevia menetelmiä varsinkin neurologisten asiakkaiden kanssa. Olen erikoistunut aivovauriokuntoutukseen ja työskennellyt afaattisten ihmisten kanssa yli 10 vuotta. Toimintaterapeuttina kyselen kaikkea arkeen liittyviä asioita sairastumisen jälkeen ja parisuhteeseen ja seksiin liittyvät asiat kuuluvat myös huomioitaviin aiheisiin. Sairastuminen on aina iso kriisi elämässä ja varsinkin, jos puheella ei pysty kommunikoimaan mieltä askarruttavista asioista.  Nyt työskentelen sekä seksuaaliterapeuttina että toimintaterapeuttina hyvin erilaisten ihmisten parissa. Erityisosaamiseeni kuuluvat sairastumisen ja vammautumisen vaikutukset seksuaalisuuteen sekä kehitysvammaisuus ja autisminkirjo. Koulutan ympäri Suomen ja olen tällä hetkellä vetovastuussa SelkoSeksistä. 

Henna Kekkonen SelkoSeksin perustaja

Fanni kevätniemi – SELKOSEKSIN KEHITTÄJÄ

Fannista

  • Lähihoitaja
  • Seksuaalineuvoja
  • Seksuaaliterapeutti  
  • Sairaanhoitaja-kätilö AMK

Olen työskennellyt yli 10 vuotta voimakasta tukea tarvitsevien, syvästi autististen ja kehitysvammaisten henkilöiden kanssa ja kuvakommunikaatio on päivittäisessä arjessani käytössä. Kuvakommunikaatiota tarvitaan päivän jokaisessa toiminnossa, joten hyvinkin monenlaisissa tilanteissa kommunikointi on minulle tuttua. Koska seksuaalisuus on osa ihmiselämää, myös ne aiheet ovat tulleet puheeksi. 

Nykyisin työskentelen kätilön työssä pääkaupunkiseudulla. 

Fanni Kevätniemi SelkoSeksin perustaja

yhteistyössä kehitetty

Terapeuttien kehittämä

Terapiaperhonen Oy logo

SelkoSeks on kehitetty yhteistyössä Terapiaperhosen kanssa. Terapiaperhosen ammattilaiset auttavat monipuolisesti kuntoutuksessa tarjoamalla mm. toimintaterapiaa, fysioterapiaa ja seksuaaliterapiaa Savonlinnassa ja Mikkelissä.