Näin se alkoi

SelkoSeksin tarina

SelkoSeks on seksuaalisuusteemainen kuvapankki, joka palvelee kommunikoinnin avuksi kuvia tarvitsevia ihmisiä, heidän lähipiiriään sekä ammattinsa puolesta selkokuvia käyttäviä. Tarve kuvapankille lähti kahden seksuaaliterapeutin etsiessä seksuaaliteemaisia selkokuvia. He havaitsivat, että kuvia löytyy vähänlaisesti ja niistä puuttuu paljon oleellisia kuvia. Olemassa olevat kuvat olivat myös varsin normatiivisia. Näistä lähtökohdista syntyi SelkoSeks, josta löytyy tällä hetkellä yli 200 selkokuvaa liittyen ihmiskehoon, anatomiaan, sukupuoleen, seksiin ja seksuaalisuuteen ja niiden moninaisuuteen.

Henna kekkonen – Selkoseksin kehittäjä

Hennasta

 • Toimintaterapeutti AMK
 • Valmistuu YAMK 2021.
 • Auktorisoitu seksuaalineuvoja SSS
 • Erityistason seksuaaliterapeutti NACS

Terapiaperhonen Oy, Savonlinna / Mikkeli 
Puh. 0503447864 henna@selkoseks.fi

 

Toimintaterapeuttina olen käyttänyt kuvia ja puhetta tukevia menetelmiä varsinkin neurologisten asiakkaiden kanssa. Olen erikoistunut aivovauriokuntoutukseen ja työskennellyt afaattisten ihmisten kanssa kohta 10 vuotta. Toimintaterapeuttina kyselen kaikkea arkeen liittyviä asioita sairastumisen jälkeen ja parisuhteeseen ja seksiin liittyvät asiat kuuluvat myös huomioitaviin aiheisiin. Sairastuminen on aina iso kriisi elämässä ja varsinkin, jos puheella ei pysty kommunikoimaan mieltä askarruttavista asioista. 
Myös seksuaaliterapeuttina työskentelen autismin kirjon sekä afaattisten ihmisten parissa. Seksuaalisuuteen liittyviä kuvia on liian vähän ja olemassa olevat eivät anna kattavaa pankkia asiasta keskusteluun. 

Henna Kekkonen SelkoSeksin perustaja

Fanni kevätniemi – SELKOSEKSIN KEHITTÄJÄ

Fannista

 • Lähihoitaja
 • Seksuaalineuvoja
 • Seksuaaliterapeutti 

Puh. 045 78314441 fanni@selkoseks.fi 

 

Olen työskennellyt vajaat 10 vuotta voimakasta tukea tarvitsevien, syvästi autististen ja kehitysvammaisten henkilöiden kanssa ja kuvakommunikaatio on päivittäisessä arjessani käytössä. Kuvakommunikaatiota tarvitaan päivän jokaisessa toiminnossa, joten hyvinkin monenlaisissa tilanteissa kommunikointi on minulle tuttua. Kuvia olen käyttänyt mm. toiminnanohjauksen tukena, lukujärjestyksissä, kirjoissa, kommunikaatiotauluissa, ohjeissa, sosiaalisissa tarinoissa, listoissa… jne. Koska seksuaalisuus on osa ihmiselämää, myös ne aiheet ovat tulleet puheeksi. Kuvia ei seksuaalisuuteen liittyen oikeastaan ole paljoa saatavilla. Olen piirtänyt pääosin itse mitä on tarvinnut ja käyttänyt tikku-ukkomenetelmiä. Kuvien tulisi nimenomaan oikeanlaisia, asiaa oikeasti esittäviä, sensitiivisiä ja moninaisuuden huomioonottavia. 

Fanni Kevätniemi SelkoSeksin perustaja

Johanna Helander – SELKOSEKS TIIMIN UUSIN VAHVISTUS

Johannasta

 • lähihoitaja
 • puhevammaisten tulkki
 • kommunikaatio-ohjaaja
 • neuropsykiatrinen valmentaja
 • lyhytterapeutti (valmistuu 2021)

Puh. 041 3197536 johanna@selkoseks.fi

 

Työkokemusta kentältä on 17 vuotta. Olen toiminut kehitysvammaisten lasten, nuorten ja aikuisten parissa. Aikuisten kehitysvammaisen asumisyksikössä työskennellessäni huomasin, että kuvakommunikaatio puuttui kokonaan. Lähdin opiskelemaan puhevammaisten tulkiksi, jotta saisin osaamista ja saisin jaettuani ammattitaitoa näihin yksiköihin. Monessa yksikössä työskennellessäni olen törmännyt samaan ongelmaan, kuvakommunikaatio on puuttunut lähes kokonaan, tai kuvia löytyy mutta niitä ei osata käyttää kommunikoinnin tukena. Varsinkaan seksuaalisuuteen liittyviä kuvia ei ole, eikä myöskään siitä puhuta työntekijöiden kanssa. Yleensä seksuaalisuuteen liittyvistä asioista ei puhuta avoimesti ja siksi halusin lähteä tätä asiaa kehittämään. Puhevammaisten tulkkina sekä kommunikaatio-ohjaajana olen toiminut vuodesta 2016 alkaen. Työssäni käytän päivittäin puhetta tukevaa tai korvaavaa kommunikointi menetelmiä.

Johanna Helander SelkoSeks tiimin uusin jäsen

Joni Ahonen – SELKOSEKSIN kuvataiteilija

Jonista

 • Kuvataiteilija (AMK)
 

Joni Ahonen on rantasalmelainen kuvataiteilija ja sarjakuvapiirtäjä, joka ikuistaa kauneutta ihmiskuvin. Joni on valmistunut Tampereelta kuvataiteilija (AMK) vuonna 2016, jonka lisäksi hän on suorittanut taideopintojaan Englannissa University of Readingissa ja Kotkassa Repin-instituutissa. Tällä hetkellä Joni opiskelee ryhmätaideterapeutiksi Eino Roiha -instituutissa. Hänen taidettaan on ollut esillä lukuissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä ympäri Suomea. 

Joni Ahonen SelkoSeks selkokuvapankin kuvittaja

yhteistyössä kehitetty

Terapeuttien kehittämä

Terapiaperhonen Oy logo

SelkoSeks on kehitetty yhteistyössä Terapiaperhosen kanssa. Terapiaperhosen ammattilaiset auttavat monipuolisesti kuntoutuksessa tarjoamalla mm. toimintaterapiaa, fysioterapiaa ja seksuaaliterapiaa Savonlinnassa ja Mikkelissä.

SelkoSeksin tiimi: Fanni, Henna ja Johanna
error: Sisältömme on suojattu!