In english

Selkoseks.fi

Koulutukset

Monipuoliset seksuaaliterveyden koulutus-, työnohjaus- ja asiantuntijapalvelut.

Ilmaismateriaalit

Ilmaismateriaaleista löydät tuottamamme selkokieliset oppaat.

Kun kaipaat erityistä tukea seksiin

Joskus seksiin ja nautintoon liittyy myös murheita ja erilaisia haasteita ja tarvitaan erityistä tukea seksiin. Joskus taustalla saattaa olla sairaus tai vamma, joka tuo omat piirteensä seksin ja nautinnon toteuttamiseen. Henna toimii Amorin Oyn yrittäjänä myös ja haluamme Amorinilla olla tarjoamassa apuamme ja asiantuntijuuttamme erilaisiin tilanteisiin ja kysymyksiin, joita seksi voi herättää. Haluamme antaa mahdollisuuden myös löytää juuri sinulle tai teille sopivan välineen ja jopa yksilöllisesti pohtia, mikä tuote voisi toimia.

Amorinilla olemme laajentaneet Erityistä tukea seksiin -osuudella, johon pyrimme löytämään tuotteita, joiden olemme ajatelleet palvelevan eri tavoin tukea tarvitsevia ihmisiä. Tuotteet eivät kuitenkaan ole mitenkään ”korvamerkittyjä” tai nimettyjä kellekään ihmisryhmälle, vaan kyseessä on aivan tavallisia tuotteita, joita kuka tahansa voi käyttää. Erityistä tukea seksiin -osio verkkokauppaamme kasvaa pikkuhiljaa ja mikäli sinulla on toiveita tuotteista, niin olethan yhteydessä henna@selkoseks.fi

Käyn tässä tekstissä hieman läpi, miten Amorinin valikoimasta löytyvät tuotteet palvelevat erityistä tukea tarvitsevia mahdollisesti, mutta jos kaipaat yksilöllistä apua, otathan yhteyttä henna@selkoseks.fi Jokaisesta nyt valikoimassa olevasta tuotteesta löydät myös tuotevideot jokaisen tuotteen kohdalta, jossa Susanna esittelee tuotteen toimintaa ja käyttöä.

LIUKUVOITEET: Liukuvoiteita tulee käyttää aina seksivälineiden kanssa, mutta liukuvoiteen käyttö on suotavaa monessa muussakin tilanteessa. Erilaiset sairaudet voivat vaikeuttaa emättimen kostumista, eikä sillä ole tekemistä kiihottumisen kanssa juurikaan koskaan. Liukuvoide on suotavaa käyttää hormonimuutosten myötä esimerkiksi iän karttuessa. Jos emättimessä tai anaalissa esiintyy lihasspasmeja tai spastisuutta (vaikkapa cp-oireyhtymä), liukuvoide helpottaa penetroitumista. Anaaliin penetroituessa tulee käyttää aina liukuvoidetta, koska peräaukko itsessään ei tuota kosteutta. Liukuvoide vähentää kitkaa ja helpottaa näin kiputiloissa. Myös tuntoaistimukset voivat herkistyä liukuvoiteen avulla. Liukuvoiteissa voi olla mukana myös stimuloivia ainesosia, jotka herkistävät tuntoaistia lisää. On saatavilla myös erikseen stimuloivia tuotteita sekä vulvalliselle että penikselliselle, joita voi käyttää tuntoaistimusten lisäämisenä esimerkiksi, jos tuntomuutoksia on tullut sairauden tai vamman myötä.

LASISAUVAT: Lasi on erinomainen materiaali lämmön ja kylmän sitomiseen. Viileä tai lämmin sauva voi helpottaa yhdyntäkipuja, jos sauvaa käytetään ennen penetraatiota, mutta lasisauvan käyttö voi helpottaa muutenkin pitkittynyttä kipua kokevien ihmisten aistimuksia. Sauvaa voi toki käyttää viilennettynä tai lämmitettynä hyväilemään koko kehoa eikä pelkästään sukuelinten alueita. Viileys tai lämpö voi helpottaa myös peniksen tai välilihan alueen kipuja. Sauva voi tuoda erilaista aistikokemusta tai herkistää tuntoaistia eri tavoin. Jos varsinkin erilaisten aistikokemusten kokeilu olisi hyvä, suosittelen lämpimästi lasisauvoja.

VIBRAATTORIT: Vibraattorit voivat olla hyödyksi, jos haluaa myös erilaisia aistikokemuksia tai jos tunnon muutosten vuoksi kaipaa erilaista stimulaatiota seksin aikana. Vibra voi myös rentouttaa lihaksia ja lihaskramppeja ja esimerkiksi spastisuutta. Tuntopuutosten kohdalla voimakas vibraattori voi olla keino saavuttaa nautintoa, jos pelkkä kädellä tai sormella hyväily ei riitä. Vibraattoreja on eri voimakkuuksilla, mutta meidän valikoimastamme tällä hetkellä voimakkain on Pillow Talk. Jos toiveissa on vibraattorilla penetroituminen, niin silloin suosittelen Giamo-sauvaa. Jos vibraattorin apuja kaipaa vain välilihaan tai klitorikselle, voisin suositella kokeilemaan Svakom Tulipia, mutta jos ulottumisen kanssa on rajoitteita, niin muut vibraattorimallit antavat vähän lisää ulottuvuutta. Jos kädessä on toiminnanrajoitteita ja kapeasta tuotteesta on vaikea pitää kiinni, niin tämänhetkisistä tuotteista Bijoux Timantti antaa mahdollisuuden ottaa vibraattori kämmenen sisään ja kiinnipito helpottuu, samoin kuin Ohmibod. Myös monitoimivibraattori Endless Funin toinen pää on sellainen, että siitä on helpompi ottaa kiinni ja samalla se antaa hieman ulottuvuudelle enemmän tilaa sekä mahdollistaa sillä penetroitumisen emättimeen tai anaaliin.

PAINEAALTOSTIMULAATTORIT: Jos vibraattori ei tunnu oikealta tuntomuutosten myötä, paineaalto on yksi muoto, jota kannattaa kokeilla. Nyt valikoimassa olevissa tuotteissa on suhteellisen voimakas imu, kun laitteen laittaa kovimmilleen, mutta ensimmäiset tasot ovat myös helliä.

DILDOT: Tällä hetkellä valikoimassa on Adrien sauva ja Amor sauva, joista molemmista löytyy imukuppipää, joten sen voi kiinnittää penkkiin tai vaikkapa suihkun seinään, jos sauvasta kiinni pitäminen on hankalaa.

PENISRENKAAT: Penisrenkaiden valikoima myös laajenee pian, ja tällä hetkellä Ohare on joustavampi ja helpompi asettaa käsien toimintakyvyn kannalta, eikä siinä olevaan vibraattoria ole pakko käyttää. Velv’or antaa mahdollisuuden koon säätelemiseen, mutta jos käsissä on toimintakyvyn rajoituksia, renkaan kiristäminen voi olla hankalaa.  Erektiorenkaita voi käyttää penispumpun kanssa, jos erektion saavuttamisessa tai ylläpitämisessä on haasteita.

Haluamme kuitenkin painottaa, että tarkoituksenamme ei ole luoda suuren suurta välinevalikoimaa verkkokauppaamme, mutta meidän kauttamme konsultoimalla ja kysymällä pystymme mahdollisesti etsimään ja suosittelemaan tuotteita.

Jos haluat ensimmäisten joukossa tietoa valikoimamme laajentumisesta ja uutisista, niin käy nappaamassa Amorinin sivuilta uutiskirje aivan sivun alalaidasta.  

Jos olet sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilainen, löydät juuri Sinulle suunnitellun laajan oppaan välineistä TÄÄLTÄ, johon olemme koonneet vinkit ja avut, mitä välineitä voit suositella milloinkin.

Kirjoittaja: Henna Suikki, toimintaterapeutti YAMK, Erityistason seksuaaliterapeutti NACS.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *